INFO

FESTIVAALIALUE

Festivaalialue sijaitsee Hämeenlinnan Linnanpuistossa, aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Matkaa rautatieasemalta alueen portille on vain reilu kilometri ja saman verran matkaa kertyy myös linja-autoasemalta. Muutamia hehtaareja laaja nurmikenttä Vanajaveden rannalla tarjoaa loistavat puitteet Wanajalle.

Festivaalialueen kartta:
(klikkaamalla kuvaa saat kuvan suuremmaksi)

ALUEELLE SAAPUMINEN

Wanaja Festivalin pääportti sijaitsee osoitteessa Koulukatu 1. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääset perille kävelemällä keskustasta Rauhankatua tai rantareittiä pitkin.

Omalla autolla tullessasi nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat  keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelet alueelle vain 5 min. Junalla pääsee mukavasti Hämeenlinnaan ja kävelyä tai taksimatkaa kertyy asemalta vain reilu kilometri. Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.

POIKKEUKSELLISET LIIKENNEJÄRJESTELYT

Linnanpuisto, rantareitti Linnanpuiston osalta, Kustaa III:n katu Linnanpuiston puisto-osuuden pituudelta ja Aleksis Kiven puisto on suljettu yleisöltä ke 5.7. klo 10.00 - ma 10.7. klo 09.00 asti. Kulku museoon ja linnan alueelle on sallittu.

Niittykatu, Sibeliuksenkatu Koulukadulle asti, Kustaa III:n katu Tampereentieltä Koulukadulle, Linnankatu välillä Niittykatu ja Koulukatu, osa Koulukatua Sibeliuksenkadulle, sekä Rauhankatu Lukiokadulle on suljettu pe 7.7. klo 8.00 – su 9.7. klo 16.00 välisenä aikana. Talojen asukkailla on pääsy taloihinsa kyseisinä aikoina.

Kustaa III:n katu on suljettu kokonaisuudessaan to 6.7. klo 18.00 – ma 10.7. klo 9.00 välisen ajan.

IKÄRAJAT

Festivaalialue on ikärajaton. Tapahtuma-alueen VIP-alue ja anniskelualue on K-18. Huomioittehan, että lapset eivät pääse anniskelualueelle edes vanhempien seurassa.  2-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtuma-alueelle veloituksetta maksavan huoltajan seurassa. Tapahtumaan on myynnissä lastenlippu 3-10 -vuotiaille. Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta. 

VALOKUVAUS

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla  www.wanajafestival.fi. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #wanajafestival

LIPUT JA RANNEKKEET

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin porteilla rannekkeenvaihtopisteissä. Tapahtuman porteilla sijaitseva rannekkeenvaihto aukeaa puolta tuntia ennen porttien aukaisua, ja on avoinna aina viimeiseen esiintyjään asti. Huomioithan että lauantain rannekkeita voi vaihtaa vasta lauantaina. Ranneke mahdollistaa tilapäisen poistumisen alueelta.

Festivaalijärjestäjä ei korvaa vahingoittuneita tai kadonneita lippuja tai rannekkeita. Portilta lippuja voi ostaa mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Osta lippusi ainoastaan valtuutetuilta lipunmyyjiltä. Rannekkeet ja liput tarkistetaan portilla ja kaikenlaiset väärennysyritykset aiheuttavat turhaa harmia sisään pyrkijälle.

Ennakkolipunmyynti Lippupisteessä päättyy torstaina 6.7. illalla mutta lipunmyynti jatkuu kuitenkin Tiketissä, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Lippuja voi ostaa myös portilta mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, porteilla on erillinen porttihinta.

MAJOITUS

Wanaja Festival ei järjestä erillistä majoitusta tai leirintää. Voit tutustua Hämeenlinnan majoitustarjontaan www.visithameenlinna.fi/vapaa-aika-matkailu/palvelut/majoitukset/

MYYNTIKOJUT & OHEISOHJELMA

Alueelta löydät laajan kattauksen ruokaa, juomaa, asusteita, koruja, lävistyksiä, jäätelöä sekä kaikkea muuta mukavaa ja tarpeellista. Alueella on myös paljon mielenkiintoista oheisohjelmaa. Voit hypätä benji-hypyn, testata rodeohärkää tai puristusvoimaasi roikkumispelissä, pelata futisdartsia, taistella kaveria vastaan sumopainissa tai vaikkapa maalauttaa kuvasi pilapiirtäjällä! Joissakin myyntikojuissa saattaa käydä maksuvälineenä vain käteinen, joten suosittelemme että varaat myös käteistä mukaan joustavan asioinnin takaamiseksi.

RUOKAILU ALUEELLA

Wanaja Festivaalien kattava ruokatarjontaa takaa, että kävijät jaksavat tanssia illan pikkutunneille saakka. Laajasta valikoimasta löytyvät herkulliset artesaaniburgerit, - pitat ja -hodarit ja tietysti maittavat festariruokaherkut kebabista ja muikusta makkaraperunoihin. Wanaja Festivaaleilla ovat vuonna 2017 seuraavat ruokapisteet:

ORIGINAL AMERICAN BURGER FOOD TRUCK
American Burger Food Truckin menusta löytyvät maittavat ja täyttävät jenkkityyliset burgerit Black Angus pihvillä muhkean briossin välissä. Listalta löytyy mm. Double Cheese Black Angus Burger, Garlic Burger, Chicken Burger, BBQ Bacon Burger sekä Vege Burger, jonka välissä komeilee 140g käsin tehty täysin vegaaninen pihvi. (laktoositonta ruokaa)

STREET PITAS FOOD TRUCK
Välimeren makuja ja maukkaita pitoja! Street Pitas Food Truck tuo Wanaja Festivaaleille mahtavan kattauksen vegaaniset falafel, kana- ja härkäkebab artesaanipitoja ja lisäksi fressissä makumaailmassa maistuvat korianteri, chili ja minttu. Annokset kruunaa talon herkullinen jugurttipohjainen kastike. Street Pitas Food Truckista saat Wanaja Festivaaleilla myös gluteiinittomat salaatit pyynnöstä. (laktoositonta ja gluteiinitonta ruokaa)

NYC GOURMET HOTDOG FOOD TRUCK
Makustella NYC Gourmet HotDog Food Truck tarjoilee mehukkaat aidot Amerikan artesaanihodarit katuruoka-twistillä. Tuhdit HotDogit pursuavat herkullisia täytteitä. Valitse oma suosikkisi mahtavasta menusta; Manhattan Meat Lovers, Brooklyn Pulled Pork, SoHo Midtown Delight, Chinatown Hot'n'Spicy vai Queens Foodie Goodie, mitäs laitetaan? (laktoositonta ruokaa)

PERINTEINEN FESTARIGRILLI
Nyt herkutellaan! Wanaja Festivaaleilla löytyy myös tietenkin Perinteinen Festarigrilli, josta löytyvät antimet perinteisten festariherkkujen ystäville. Menusta löytyvät makkaraperunat maalaisranskalaisilla, lihaisat kebabit, hedelmäisen herkulliset kanavartaat ja muikut niin isoon kuin pieneenkin nälkään. (laktoositonta ja gluteiinitonta ruokaa)

Alueelta löytyy myös kahvinmyyntipiste sekä valkosipulivoissa paahdettuja ruisleipiä dipin ja lisukkeiden kera.

YHTEISTYÖRAVINTOLAT HÄMEENLINNAN RAVINTOLAKADULLA

Seuraavat ravintolat tarjoavat ruokaedun Wanaja Festival -rannekkeella:

 • Yökerho Pilke

 • Emilia Klubi

 • Skogster

 • Albertin kellari

 • Piparkakkutalo

 • Popino Street Food and more

 • Huviretki

 • Night Life

 • Nooran Viinibaari

 • Wanha Pankki

 • Kaima

MAKSUVÄLINEET

Anniskelualueilla ja useimmissa kojuissa voi maksaa yleisimmillä korteilla. Suosittelemme käteisen varaamista mukaan joustavan asioinnin takaamiseksi. Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät keskustan suunnalta, noin 400 m alueelta.

KUVAAMINEN JA TALTIOINTI

Esitysten videokuvaaminen, äänittäminen sekä kaupallinen kuvaaminen on kiellettyä ilman erityistä kuvauslupaa, jonka myöntää festivaaliorganisaatio tapauskohtaisesti akkreditoinnin kautta. Järjestelmäkamerat ja siihen rinnastettavat kuvausvälineet tarvitsevat erillisen kuvausluvan. Kaikissa taltioinneissa toimitaan tekijänoikeuslain ja säädösten mukaisesti. Normaalien festivaalimuistoja lisäävien valokuvien ottaminen kännykällä ja pokkarilla on sallittua ja suositeltavaa. 

ENSIAPU 

Alueelta löytyy ensiapupiste, jossa ammattimainen henkilökunta paikkaa mahdollisia kolhuja ja rasvaa auringon polttamia hartioita.NARIKKA

Sisääntulon yhteydestä löytyy Narikka, johon voit jättää omaisuuttasi säilytykseen hintaan 3 €/käynti. Sisääntulolla palvelee myös itsepalvelunarikka Narekka. Narekkaan voit jättää lukolliseen kaappiin omaisuuttasi säilytykseen hintaan 7 €/päivä. Narekassa voit käydä päivän aikana niin useasti kuin haluat!

LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voi kysyä narikasta. Kaikki löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalvelulle tapahtuman jälkeen seuraavana arkipäivänä.

www.loytotavara.net
Puhelinpalvelu 0600 03394 (1.98€/min+pvm)
Avoinna ma-pe 10-18

ESTEETTÖMYYS

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikoroke, ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Alueella on erilliset invavessat.

Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi.

TURVALLISUUS

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Alueelle saa tuoda omia alkoholittomia juomia enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa tai pahviastioissa (esimerkiksi pillimehut). Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu. Laittomat esineet tullaan takavarikoimaan porttitarkastuksen yhteydessä. 

Toivomme että alueelle ei saavuttaisi lastenrattaiden kanssa, mutta mikäli rattaat ovat välttämättömät liikkumiseen alueella, on ne sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
videokamerat
sateenvarjot
polkupyörät
lasipullot (riippumatta sisällöstä)
alkoholituotteet
huumaavat aineet
ampuma- ja teräaseet
monitoimityökalut
räjähteet
ilotulitteet
soihdut
laserit
paksut ketjut
muut lyömäaseet
eläimet
retkituolit
lastenvaunut ja rattaat
julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
Yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
Selfiekepit

Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla kaikille turvatarkastuksen.YHTEISTYÖSSÄ