INFO

FESTIVAALIALUE

Festivaalialue sijaitsee Hämeenlinnan Linnanpuistossa, aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Matkaa rautatieasemalta alueen portille on vain reilu kilometri ja saman verran matkaa kertyy myös linja-autoasemalta. Muutamia hehtaareja laaja nurmikenttä Vanajaveden rannalla tarjoaa loistavat puitteet festareille.

TAPAHTUMA-ALUEEN KARTTA 2018

ALUEELLE SAAPUMINEN

Wanaja Festivalin pääportti sijaitsee osoitteessa Koulukatu 1. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääset perille kävelemällä keskustasta Rauhankatua tai rantareittiä pitkin.

Omalla autolla tullessasi nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat  keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelet alueelle vain 5 min. Junalla pääsee mukavasti Hämeenlinnaan ja kävelyä tai taksimatkaa kertyy asemalta vain reilu kilometri. Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.

Taksit noutavat ja jättävät asiakkaat Lukiokadulle, pääkirjaston eteen.

IKÄRAJAT

Festivaalialue on ikärajaton. Tapahtuma-alueen VIP-alue ja anniskelualue on K-18. Huomioittehan, että lapset eivät pääse anniskelualueelle edes vanhempien seurassa. 2-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtuma-alueelle veloituksetta maksavan huoltajan seurassa. Tapahtumaan on myynnissä myös lastenlippu 3-10 -vuotiaille. Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta.  

VALOKUVAUS

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla  www.wanajafestival.fi. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #wanajafestival

LIPUT JA RANNEKKEET

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin porteilla rannekkeenvaihtopisteissä. Tapahtuman porteilla sijaitseva rannekkeenvaihto aukeaa tuntia ennen porttien aukaisua, ja on avoinna aina viimeiseen esiintyjään asti. Huomioithan että lauantain rannekkeita voi vaihtaa vasta lauantaina. Ranneke mahdollistaa tilapäisen poistumisen alueelta.

Festivaalijärjestäjä ei korvaa vahingoittuneita tai kadonneita lippuja tai rannekkeita. Portilta lippuja voi ostaa mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Osta lippusi ainoastaan valtuutetuilta lipunmyyjiltä (Tiketti ja Lippupiste). Rannekkeet ja liput tarkistetaan portilla ja kaikenlaiset väärennysyritykset aiheuttavat turhaa harmia sisään pyrkijälle.

MAJOITUS

Wanaja Festival ei järjestä erillistä majoitusta tai leirintää. Voit tutustua Hämeenlinnan majoitustarjontaan www.visithameenlinna.fi/vapaa-aika-matkailu/palvelut/majoitukset/

MAKSUVÄLINEET

Anniskelualueilla ja useimmissa kojuissa voi maksaa yleisimmillä korteilla. Suosittelemme käteisen varaamista mukaan joustavan asioinnin takaamiseksi. Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät keskustan suunnalta, noin 400 m alueelta.

KUVAAMINEN JA TALTIOINTI

Esitysten videokuvaaminen, äänittäminen sekä kaupallinen kuvaaminen on kiellettyä ilman erityistä kuvauslupaa, jonka myöntää festivaaliorganisaatio tapauskohtaisesti akkreditoinnin kautta. Järjestelmäkamerat ja siihen rinnastettavat kuvausvälineet tarvitsevat erillisen kuvausluvan. Kaikissa taltioinneissa toimitaan tekijänoikeuslain ja säädösten mukaisesti. Normaalien festivaalimuistoja lisäävien valokuvien ottaminen kännykällä ja pokkarilla on sallittua ja suositeltavaa. 

ENSIAPU 

Alueelta löytyy ensiapupiste, jossa ammattimainen henkilökunta paikkaa mahdollisia kolhuja ja rasvaa auringon polttamia hartioita.NARIKKA

Sisääntulon yhteydestä löytyy narikka, johon voit jättää omaisuuttasi säilytykseen hintaan 3 €/käynti. Narikka aukeaa tuntia ennen porttien aukaisua.

LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voi kysyä narikasta. Löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalvelulle seuraavana tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä. Puhelinpalvelu avoinna ma-pe 10-18, 0600 03394 (1.98€/min+pvm).

ESTEETTÖMYYS

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikoroke, ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Alueella on erilliset invavessat.

Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi.

Alueella on inva-wc:t. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

TURVALLISUUS

Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva.
Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin.

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Alueelle saa tuoda omia alkoholittomia juomia enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa, pahviastiassa (esimerkiksi pillimehut) tai tölkissä. 1 alkoholiton juoma/asiakas. Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu. Laittomat esineet tullaan takavarikoimaan porttitarkastuksen yhteydessä. 

Toivomme että alueelle ei saavuttaisi lastenrattaiden kanssa, mutta mikäli rattaat ovat välttämättömät liikkumiseen alueella, on ne sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
läppärit ja padit
sateenvarjot
polkupyörät
lasipullot (riippumatta sisällöstä)
alkoholituotteet
huumaavat aineet
ampuma- ja teräaseet
monitoimityökalut
räjähteet
ilotulitteet
soihdut
laserit
paksut ketjut
muut lyömäaseet
eläimet
retkituolit
huomioliivit/takit
lastenvaunut ja rattaat
julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
Yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
Selfiekepit

Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla kaikille turvatarkastuksen.YHTEISTYÖSSÄ