INFO

FESTIVAALIALUE

Festivaalialue sijaitsee Hämeenlinnan Linnanpuistossa, aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Matkaa rautatieasemalta alueen portille on vain reilu kilometri ja saman verran matkaa kertyy myös linja-autoasemalta. Muutamia hehtaareja laaja nurmikenttä Vanajaveden rannalla tarjoaa loistavat puitteet festareille.

ALUEELLE SAAPUMINEN

Wanaja Festivalin pääportin sijainti vaihtuu viime vuosista ja siirtyy Tampereentien puolelle. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääset perille kävelemällä keskustasta Kasarmikadun tai Lukiokadun kautta Tampereentielle.

Omalla autolla tullessasi nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat  keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelet alueelle vain 5 min. Junalla pääsee mukavasti Hämeenlinnaan ja kävelyä tai taksimatkaa kertyy asemalta vain reilu kilometri. Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.

Taksit noutavat ja jättävät asiakkaat pääportin läheisyydessä sijaitsevalle pysäköintialueelle Tampereentien ja Kustaa III kadun välissä.

TILAPÄISET LIIKENNEJÄRJESTELYT

Linnanpuisto, rantareitti Linnanpuiston osalta ja Aleksis Kiven puisto on suljettu yleisöltä aikavälillä: ke 3.7. klo 8.00-ma 8.7. klo 10.00

Katujen sulut:

Kustaa III katu välillä Tampereentie - Niitynkatu suljettu to 4.7. klo 18.00 - ma 8.7. klo 10.00

Seuraavat kadut on suljettu aikavälillä pe 5.7. klo 8.00 - su 7.7.klo 16.00:

 • Niittykatu
 • Sibeliuksenkatu Koulukadulle asti
 • Linnankatu välillä Niittykatu ja Lukiokatu
 • Kustaa III katu Tampereentieltä Koulukadulle
 • Osa Koulukatua välillä Kasarmikatu - Sibeliuksenkatu ja kokonaan tästä Rauhankadulle
 • Rauhankatu Lukiokadulle

KARTTA

Alta näet alueen kartan. Kuvan saat isommaksi klikkaamalla.

IKÄRAJAT

Festivaalialue on ikärajaton. Tapahtuma-alueen VIP-alue ja anniskelualue on K-18. Huomioittehan, että lapset eivät pääse anniskelualueelle edes vanhempien seurassa. 2-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtuma-alueelle veloituksetta maksavan huoltajan seurassa. Tapahtumaan on myynnissä myös lastenlippu 3-10 -vuotiaille. Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta.  

VALOKUVAUS

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla  www.wanajafestival.fi. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #wanajafestival

LIPUT JA RANNEKKEET

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin porteilla rannekkeenvaihtopisteissä. Tapahtuman porteilla sijaitseva rannekkeenvaihto aukeaa tuntia ennen porttien aukaisua, ja on avoinna aina viimeiseen esiintyjään asti. Huomioithan että lauantain rannekkeita voi vaihtaa vasta lauantaina. Ranneke mahdollistaa tilapäisen poistumisen alueelta.

Festivaalijärjestäjä ei korvaa vahingoittuneita tai kadonneita lippuja tai rannekkeita. Portilta lippuja voi ostaa mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Osta lippusi ainoastaan valtuutetuilta lipunmyyjiltä (Tiketti ja Lippupiste). Rannekkeet ja liput tarkistetaan portilla ja kaikenlaiset väärennysyritykset aiheuttavat turhaa harmia sisään pyrkijälle. 

Lisätietoa yritys- ja ryhmätilauksista täältä.

ENNAKKORANNEKKEENVAIHTO

To 4.7. klo 15-19 Amarillossa, Raatihuoneenkatu 10

Ennakkorannekkeenvaihdossa vaihdetaan kahden päivän ja perjantain perusrannekkeita.
HUOM! Lauantain lippujen ja kaikkien VIP-lippujen vaihto porteilla. Rannekkeet laitetaan suoraan ranteeseen.

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin tapahtuma-alueen pääporteilla rannekkeenvaihtopisteissä. Wanajan rannekkeella saat myös etuja!

Wanaja Festivalin viralliset jatkot bailataan Amarillossa molempina päivinä. Perjantaina ilmainen sisäänpääsy, lauantaina liput normaalisti 10€, rannekkeella 8€! Esiintymässä lauantaina Ruudolf.

Cafe Bar Skogster tarjoaa festariranneketta näyttämällä hanajuomat hintan 5€, talon shotit 3€ ja sisäänpääsyn perjantaille ja lauantaille klo 23 jälkeen hintaan 5€ (sis. narikka, ennen klo 23 ilmainen sisäänpääsy)

MAJOITUS

Wanaja Festival ei järjestä erillistä majoitusta tai leirintää. Voit tutustua Hämeenlinnan majoitustarjontaan täällä.

MAKSUVÄLINEET

Anniskelualueilla ja useimmissa kojuissa voi maksaa yleisimmillä korteilla. Suosittelemme käteisen varaamista mukaan joustavan asioinnin takaamiseksi. Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät keskustan suunnalta, noin 400 m alueelta.

TAPAHTUMA-ALUEEN PALVELUT

Monipuolisen ruokamaailman ja anniskelupalveluiden lisäksi alueella on myös muuta puuhaa. Alueella on mm. mahdollisuus hypätä benji ja tehdä ostoksia useissa alueen kojuissa. 

WANAJA GOES STREET FOOD

Wanajan ruokamaailma uudistuu tänäkin vuonna street foodimpaan suuntaan. Ruokakylästä löytyy upouusia katuruokakojuja, laatupaahtimon kahvila sekä Suomen suosituimpia festariruokia. Erityisesti ruokamaailmassa on panostettu tänä vuonna erityisruokavalioihin sekä kasvis- ja vegaaniannoksiin.

STREET FOOD -MEININKIÄ
Wanajan katuruokamaailmasta löytyy tänä vuonna erityisesti käsinsyötävää katuruokaa, niin klassikoita kuin uusiakin tulokkaita. Katuruokamaailman ytimestä löytyy viisi ruokarekkaa: kotimaisesta kanasta herkkuja valmistava Kariniemen Kanavaanari tarjoilee Wanajassa raikkaita salaatteja ja kanaburgereita. American Burger kokkaa nimensä mukaisesti autenttisia ja kehuttuja jenkkityylisiä burgereita.

Food truckeista amerikkalaista ruokaa tarjoilee myös Butcher’s Hot Dog and More, jonka listalta löytyvät ykkösluokan hodarit valmistetaan artesaanileipomon sämpylästä ja premium-luokan makkaroista ja lihoista. Välimerellisiä makuja festareille tuo Street Pitas. Pienleipomon pitaleivän välistä löytyy raikkaita kasviksia, rotukarjaa ja käsintehtyjä falafeleja.

Uutuutena tänä kesänä festareille saapuu Kebab Explorer, joka tarjoilee liha- ja vegetäytteisiä aitoja dürümkebabrullia.

SOSIAALISTA SYÖTÄVÄÄ
Wanajassa esillä on myös sosiaalinen syöminen, jossa annokset jaetaan suuremman ystäväporukan kesken. Burgereiden ja salaatin lisäksi Kanavaanari tarjoilee lisäksi sormisyötävää, josta riittää jaettavaksi koko jengille. Myös Butcher’s Hot Dog and More tarjoilee hot dogien ohella maistelulautasia premium-lihoista.

Muchos Nachos tuo festareille Fresh Mexiä, raikkaita ja pikantteja meksikolaisia makuja. Suuret nacholautaset viimeistellään ravintolan omilla kastikkeilla ja salsoilla ja niistä riittää syötävää suurempaankin nälkään.

PERINTEITÄ JA KAHVIA
Kafferosteriet Löfbergs tuo festareille katukahvilatunnelmaa ja tummaksi paahdettua kahvia yli 110 vuoden kokemuksella. Wanajasta ei puutu myöskään Suomen suosituimmat festariklassikot. Vuosi toisensa jälkeen, kestosuosikki the (G)Rilli paistaa perinteisiä kesäisiä klassikkoherkkuja makkaraperunoista voissa paistettuihin muikkuihin.

KUVAAMINEN JA TALTIOINTI

Esitysten videokuvaaminen, äänittäminen sekä kaupallinen kuvaaminen on kiellettyä ilman erityistä kuvauslupaa, jonka myöntää festivaaliorganisaatio tapauskohtaisesti akkreditoinnin kautta. Järjestelmäkamerat ja siihen rinnastettavat kuvausvälineet tarvitsevat erillisen kuvausluvan. Kaikissa taltioinneissa toimitaan tekijänoikeuslain ja säädösten mukaisesti. Normaalien festivaalimuistoja lisäävien valokuvien ottaminen kännykällä ja pokkarilla on sallittua ja suositeltavaa. 

ENSIAPU 

Tapahtumassa on SML Medical Oy:n järjestämät ensiavun ja ensihoidon palvelut ja alueella päivystää useita terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joilta voi pyytää apua pienempiin ja isompiin haavereihin. Jos tarvitset ensiapua tai ensiapuun liittyvää neuvontaa, meidät tavoittaa soittamalla numerosta 0207301192 ja WhatsAppilla numerosta 0405766271.

www.sml-medical.fi

NARIKKA

Sisääntulon yhteydestä löytyy narikka, johon voit jättää omaisuuttasi säilytykseen hintaan 3 €/käynti. 

NARIKAN AUKIOLOT
PE 5.7. klo 13.30- sulkeutuu alueen tyhjennettyä
LA 6.7. klo 12.30-sulkeutuu alueen tyhjennettyä

TÖLKKIPANTTI

Festareilla on käytössä tölkkipantti. Tölkkipantti on 1 € ja maksun saa takaisin palauttaessaan tölkin myyntitiskeille tai tölkkipalautuspisteeseen.

LÖYTÖTAVARAT

ESTEETTÖMYYS

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikoroke, ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Alueella on erilliset invavessat.

Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi.

Alueella on inva-wc:t. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

TURVALLISUUS

Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva.
Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin.

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Alueelle saa tuoda omia alkoholittomia juomia enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa, pahviastiassa (esimerkiksi pillimehut) tai tölkissä. 1 alkoholiton juoma/asiakas. Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu. Laittomat esineet tullaan takavarikoimaan porttitarkastuksen yhteydessä. 

Toivomme että alueelle ei saavuttaisi lastenrattaiden kanssa, mutta mikäli rattaat ovat välttämättömät liikkumiseen alueella, on ne sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT 

 • järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • läppärit ja padit
 • sateenvarjot
 • polkupyörät
 • lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • alkoholituotteet
 • huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet
 • monitoimityökalut
 • räjähteet
 • ilotulitteet
 • soihdut
 • laserit
 • paksut ketjut
 • muut lyömäaseet
 • eläimet
 • retkituolit
 • huomioliivit/takit
 • lastenvaunut ja rattaat
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • Yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • Selfiekepit

Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla kaikille turvatarkastuksen.YHTEISTYÖSSÄ