Info - Wanaja Festival 2020

Info

FESTIVAALIALUE

Festivaalialue sijaitsee Hämeenlinnan Linnanpuistossa, aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Matkaa rautatieasemalta alueen portille on vain reilu kilometri ja saman verran matkaa kertyy myös linja-autoasemalta. Muutamia hehtaareja laaja nurmikenttä Vanajaveden rannalla tarjoaa loistavat puitteet festareille.

ALUEELLE SAAPUMINEN

Wanaja Festivalin pääportti sijaitsee Tampereentiellä, kartta alueesta julkaistaan myöhemmin. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääset perille kävelemällä keskustasta Kasarmikadun tai Lukiokadun kautta Tampereentielle.

Omalla autolla tullessasi nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelet alueelle vain 5 min. Junalla pääsee mukavasti Hämeenlinnaan ja kävelyä tai taksimatkaa kertyy asemalta noin 2 kilometriä. Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.

IKÄRAJAT

Festivaalialue on ikärajaton. Tapahtuma-alueen VIP-alue ja anniskelualue on K-18. Huomioittehan, että lapset eivät pääse anniskelualueelle edes vanhempien seurassa. 2-vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät tapahtuma-alueelle veloituksetta maksavan huoltajan seurassa. Tapahtumaan on tulossa myyntiin myös lastenlippu 3-10 -vuotiaille. Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta.

VALOKUVAUS

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #wanajafestival

LIPUT JA RANNEKKEET

Festivaalijärjestäjä ei korvaa vahingoittuneita tai kadonneita lippuja tai rannekkeita. Portilta lippuja voi ostaa mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Osta lippusi ainoastaan valtuutetuilta lipunmyyjiltä (Tiketti ja Lippupiste). Rannekkeet ja liput tarkistetaan portilla ja kaikenlaiset väärennysyritykset aiheuttavat turhaa harmia sisään pyrkijälle.

MAJOITUS

Wanaja Festival ei järjestä erillistä majoitusta tai leirintää. Voit tutustua Hämeenlinnan majoitustarjontaan täällä.

MAKSUVÄLINEET

Anniskelualueilla ja useimmissa kojuissa voi maksaa yleisimmillä korteilla sekä käteisellä. Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät keskustan suunnalta, noin 400 m alueelta.

TAPAHTUMA-ALUEEN PALVELUT

Lisätietoa alueen palveluista ja ruokatarjonnasta tulossa myöhemmin.

KUVAAMINEN JA TALTIOINTI

Esitysten videokuvaaminen, äänittäminen sekä kaupallinen kuvaaminen on kiellettyä ilman erityistä kuvauslupaa, jonka myöntää festivaaliorganisaatio tapauskohtaisesti akkreditoinnin kautta. Järjestelmäkamerat ja siihen rinnastettavat kuvausvälineet tarvitsevat erillisen kuvausluvan. Kaikissa taltioinneissa toimitaan tekijänoikeuslain ja säädösten mukaisesti. Normaalien festivaalimuistoja lisäävien valokuvien ottaminen kännykällä ja pokkarilla on sallittua ja suositeltavaa.

NARIKKA

Sisääntulon yhteydestä löytyy narikka, johon voit jättää omaisuuttasi säilytykseen.

ESTEETTÖMYYS

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikoroke, ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Alueella on erilliset invavessat.

Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi.

Alueella on inva-wc:t. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

TURVALLISUUS

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu. Laittomat esineet tullaan takavarikoimaan porttitarkastuksen yhteydessä.

Toivomme että alueelle ei saavuttaisi lastenrattaiden kanssa, mutta mikäli rattaat ovat välttämättömät liikkumiseen alueella, on ne sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

 • Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • Läppärit ja padit
 • Sateenvarjot
 • Polkupyörät
 • Lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • Alkoholituotteet
 • Huumaavat aineet
 • Ampuma- ja teräaseet
 • Monitoimityökalut
 • Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
 • Paksut ketjut, muut lyömäaseet
 • Eläimet
 • Retkituolit
 • Huomioliivit/takit
 • Lastenvaunut ja rattaat
 • Julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • Liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • Selfiekepit

Järjestyksenvalvojat suorittavat porteilla kaikille turvatarkastuksen.

YHTEYSTIEDOT

TAPAHTUMAPAIKAN OSOITE: Linnanpuisto, 13100 Hämeenlinna

FESTIVAALIJOHTO

TUOTTAJA
Jonna Myllykangas
jonna.myllykangas(at) nelonenmedia.fi

PROMOOTTORI
Timo Isomäki
timo.isomaki(at)promoter.fi

MUUT YHTEYSTIEDOT

TOIMISTO
festivaalit(at)nelonenmedia.fi
Kirjoita viestiin otsikoksi ”Wanaja Festival”

MARKKINOINTI
Sinikka Långström
sinikka.langstrom(at)nelonenmedia.fi

MYYNTIPAIKAT / YRITYSYHTEISTYÖ
tapahtumat(at)nelonenmedia.fi

LIPPUTILAUKSET JA DRINKKILIPUT YRITYKSILLE JA RYHMILLE
Tilaukset sähköpostitse osoitteeseen tapahtumamyynti (at) nelonenmedia.fi.
Laita viestiin otsikoksi ”Wanaja Festival”.